Soms kan een incident, zelfs buiten uw schuld om, grote gevolgen voor u hebben.

Gisteren stond een bezoek aan Exact Live in de Jaarbeurs Utrecht op de planning. Vanwege de hoeveelheid deelnemers (>8000) en de altijd aanwezige drukte rondom Utrecht, had Exact in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen treinkaartjes ter beschikking gesteld.

Om 6 uur ging de wekker, eerst honden uitlaten, ontbijten en vervolgens met de auto richting Heerenveen. Helaas beschikt Drachten nog steeds niet over een treinverbinding en is de busverbinding naar Heerenveen ook niet geweldig. Op het perron aangekomen ontmoetten we al een hoop bekende Noorderlingen die met het hetzelfde idee richting Utrecht reizen via het traject Meppel, Zwolle en Amersfoort.

Nu is station Meppel, waar de lijnen vanuit Groningen/Assen en Leeuwarden samenkomen en op hetzelfde spoor verder gaan richting Zwolle. Je kunt je voorstellen dat er flink wat reizigers vanuit het Noorden richting Zwolle en de Randstad reizen. Eenmaal in de trein krijgen we te horen dat er door een ernstig incident geen treinen rijden tussen Meppel en Zwolle en de reizigers per bus zullen worden vervoerd. De chaos die vervolgens op het stationsplein in Meppel ontstond was enorm. NS medewerkers die, met alle goede bedoelingen, de mensenmassa in bussen probeerde te krijgen kregen flink wat gemopper te horen. Mensen die druk in de weer waren het werk te bellen, afspraken om te zetten, school te laten weten dat ze later kwamen en bezoekers van Exact Live die 1,5 uur later aankwamen dan gepland.

Een incident binnen een groot netwerk dat voor flink wat problemen zorgde met vertragingen en ontevreden klanten als gevolg.

Heeft u een plan klaarliggen voor calamiteiten, heeft u in beeld wat een verstoring van uw dienstverlening voor gevolgen kan hebben en wat kan Skiep Management daar voor u in betekenen?
Calamiteiten zijn niet te voorkomen. Wij helpen u de knelpunten op te sporen en bepalen samen de beste oplossing hiervoor.

http://www.rtvoost.nl/nieuws/279975/treinverkeer-tussen-meppel-en-zwolle-ligt-plat-na-ongeval-op-het-spoor


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *